Mysterieus Mechelen gidstochten

 

Unieke themawandelingen

Mysterieus Mechelen. Uw andere gidstocht te Mechelen

Mysterieus Mechelen, is voornamelijk gespecialiseerd in thema wandelingen te Mechelen.  Alle verhalen en anekdotes worden steeds op een interessante, plezante en heldere manier verteld.

 

Mail mij of vul het contactformulier in voor meer informatie over uw themarondleiding in Mechelen. Ik leer u met plezier meer over deze fascinerende stad. Bekijk hieronder de verschillende wandelingen.

Rondleidingen met een andere invalshoek.

Mysterieus Mechelen organiseert wandelingen die ‘anders zijn’. Wij belichten heel andere en vergeten hoofdstukken uit het verleden van Mechelen.

 

Van de voorchristelijke tijdspanne, over de vroege middeleeuwen naar de Belle Epoque. Sagen en legenden, weetjes, symbolen, oude volkse verhalen, rare snuiters, clubs, geheime genootschappen en volksgebruiken, archeologische vondsten en vreemde feiten. Dit alles en nog veel meer komt aan bod tijdens onze diverse rondleidingen.

Thema wandelingen.

De Mechelse gruwelverhalen wandeling. Daarin kom je meer te weten over spokerijen, heksen en moorden uit het verleden van Mechelen. Uniek is dat we ons houden aan de verhalen uit de geschiedenis van Mechelen en omgeving.

 

De winterverhalen wandeling (december). Daarin vertellen we typische winterverhalen, winterse sagen en de winterse volksgebruiken uit Mechelen en omstreken. 

 

De zomerverhalen wandeling (juni tot oktober). Over zomerse liefdes, zomerfeesten uit het verleden van Mechelen, magische midzomernachten en veel meer. 

 

De Mechelse erotische verhalen wandeling. Over erotiek en seksualiteit uit een ver verleden. 

 

Mechelse mystiek en symboliek. Over oude heidense plaatsen, mystieke plekken en beelden, oude symbolen op gevels, sacrale architectuur, de ridderorden, gilden en vrijmetselaars te Mechelen. 

 

En dit alles midden in een mooie historische stad vol unieke gevels en plaatsen.